• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

 In Gesprek 

'In Gesprek' zijn interviews die ik heb afgenomen bij vrouwen die mij een verhaal hebben verteld dat me is bijgebleven. Ik ontmoet deze vrouwen meestal tijdens netwerkbijeenkomsten of conferenties. Ik wil meer weten over hen en wat zij doen,

omdat het mij inspireert en tot nieuwe inzichten brengt....

 

June 13, 2017

June 7, 2017

Please reload

 Bekijk ook 

Waarom komen er naast carrière ook onderwerpen als het moederschap en relaties voorbij?

Ik weet dat in veel kranten, tijdschriften en televisieprogramma's vrouwen minder vaak als professional worden ondervraagd. Zij zijn meestal "ervaringsdeskundige" of het gaat over het vrouw zijn en het moederschap. 

En als zij dan als proffesional in de schijnwerpers worden gezet, dan komen die vragen over hun privéleven alsnog aan bod.  

 

Deze onderwerpen komen bij 'In Gesprek'

voorbij, omdat het ook een inspiratie kan zijn voor vrouwen. Om bevestigd te krijgen dat het moederschap heel goed te combineren is met een carrière bijvoorbeeld. En om te lezen hoe andere vrouwen dit doen. Je hoeft anno 2016 natuurlijk al lang niet meer te kiezen tussen het moederschap en een carrière, ook al wordt dit in hollywood films vaak wel zo neergezet. Maar lang niet iedereen is zich daar bewust van of durft te kiezen voor beide.

 

Daarbij is het zo dat kinderen en relaties vaak een grote rol spelen in het leven van een vrouw en dus ook het combineren van deze twee, met het onderhouden van een carrière.

We hoeven ons niet aan te passen aan de mannenstandaard, dus hoeven we ook deze onderwerpen niet uit de weg te gaan. Dat zou hetzelfde zijn als ontkennen dat je als vrouw leeft. Het zou andersom juist goed zijn, als mannen ook meer naar hun privéleven of rol als vader zou worden gevraagd. Om te laten zien dat het normaal is dat mannen zorgtaken op zich nemen. Emanciperen is ten slotte iets wat mannen en vrouwen het beste

samen kunnen doen. 

Lees het interview met

Wethouder Froukje de Jonge

 

Lees het interview met

Liset van Doorn

 

Lees het interview met

Mariska Meijer

Lees het interview met

Nina de Bruijn

Lees het interview met

Esther Wieringa