• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

 In Gesprek 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

met Nina de Bruijn

Was het gepland om Chicks Love Food op te zetten als bedrijf?

'Helemaal niet, het is begonnen als een hobby. Ik had samen met mijn vriendin Elise een heel amateuristisch blog over wat wij aten. Het was voor vriendinnen en onze moeders, zodat zij konden zien wat we kookten. Maar toen kwamen er een heleboel reacties van andere mensen.

Vijf jaar geleden hebben we de knop omgezet en zijn we het professioneler gaan aanpakken. Maar dit was niet de eerste insteek.'

Noem je jezelf een echte zakenvrouw?

'We hebben een merk opgezet en zijn hier fulltime mee bezig. Dus ja, toch wel ja. Ik denk dat we allebei echte zakenvrouwen zijn. We hebben ook een medewerker in dienst en een aantal stagiaires. Het is echt een bedrijf geworden.'

Links Nina Rechts Elise 

Heb je altijd deze ambitie gehad?

'Ik heb vroeger niet de droom gehad om eigen ondernemer te worden. Ik moet eerlijk zeggen dat het gewoon zo is gelopen. We hadden ook geen businessplan of zoiets. Tijdens mijn studie journalistiek wist ik wel dat ik schrijven heel erg leuk vond. Ik wilde toen iets doen met schrijven en communicatie, maar dat was nog heel breed. Dit is wat er is uitgekomen en nu ben ik heel happy!' 

Wat zou je doen als Chicks Love Food niet was geweest?

'Dan zou ik denk ik op de redactie van een vrouwenblad werken als webredacteur en artikelen schrijven. Dat is wat ik na mijn studie heb gedaan voor verschillende vrouwenbladen en dat vond ik leuk

om te doen.' 

Hing er bij die redacties een soort Devil Wears Prada sfeer

of was het relaxter?

'In Nederland valt dat denk ik wel mee.

Bij de titels waar ik heb gewerkt was het altijd hartstikke gezellig. Ik voelde mij altijd wel op mijn plek.' 

Eerst was er Chicks Love Food, toen kwam Chicks Love Happiness en nu Chicks Love Little Ones.

Kun je zeggen dat je van je leven je werk hebt gemaakt?

'Dat kun je inderdaad wel zeggen. Food is nog steeds ons digitale baby’tje. Toen kwam Happiness, hier schreven we over hoe je je leven in kunt richten met onderwerpen als mindfulness en meditatie. En toen Elise en ik tegelijk zwanger waren dachten we, er moet ook een kindersite komen. Maar er kwam op dat moment ook een derde kookboek aan en drie sites bijhouden is best veel. Dus dat was een typisch geval van kill your darlings en toen hebben we besloten Happiness om te zetten in Little Ones.'

'Begin niet omdat je geld wilt verdienen,

maar omdat je het gewoon onwijs leuk vindt'

Jullie posten elke dag nieuwe recepten.Heb je ooit vakantie?

'We plannen veel vooruit, dit komt dan online wanneer wij willen. Maar je hebt wel minder tijd voor jezelf als je eigen baas bent. Je moet zo ontzettend hard werken om het allemaal van de grond te krijgen en dat is onwijs leuk, maar je hebt gewoon niet zoveel vrije tijd. Het nadeel is soms dat ik altijd achter een laptop zit. Soms wil ik dat ding uit het raam gooien. Dan ga ik heel bewust iets doen wat helemaal niks met schermen te maken heeft. Daar heb ik soms echt behoefte aan. De voordelen zijn dat je helemaal zelf kan beslissen wanneer je wat doet. In de avonden gaat de laptop echt dicht.' 

Welke tip heb je voor beginnende bloggers?

'De hoofd tip is, ga over iets schrijven wat je zelf echt leuk vindt. We krijgen wel eens mailtjes van meiden die vragen hoe ze het beste een foodblog kunnen beginnen.

Ze willen dan weten hoe ze snel geld kunnen verdienen met een blog. Ik vraag me dan af of ze het wel echt leuk vinden. Begin niet omdat je geld wilt verdienen, maar omdat je het gewoon onwijs leuk vindt om je gedachten online te delen over een onderwerp dat bij jou past. Als je er lol in hebt kun je er veel harder aan werken en hou je het langer vol. Dan komt het geld wellicht vanzelf wel, maar dat moet niet je main insteek zijn. Toen wij begonnen wisten we niet eens dat je met een blog geld kunt verdienen.' 

Vind je het weleens eng om zo persoonlijk te zijn online?

'Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel een prater ben. Ik heb er eigenlijk nooit veel moeite mee gehad. Ik zeg redelijk snel wat ik kwijt wil en denk er niet al te veel over na. Ik snap wel dat andere mensen het eng vinden, dat is wel een extra struikelblokje als je wilt gaan bloggen. Wel is het zo, dat nu ik een kindje heb ik er meer over nadenk.

Ik deel wel foto’s van hem en vertel weleens wat, maar tot op een zekere hoogte. Hij heeft er niet voor gekozen dat zijn moeder zo nodig alles moet delen op het internet.' 

Zou je het alleen gedaan kunnen hebben?

'Nee, dat zeg ik ook heel vaak. Ik zou het niet alleen gekund hebben en ook niet met iemand anders. We hebben er zo hard aan gewerkt met z’n tweeën. We zijn samen een hele goede match en we vullen elkaar aan. Ik denk dat wij echt de perfecte business match zijn.' 

Wat eet je zelf?

'Ik eet echt van alles. Toevallig ben ik nu een boterham met chocoladepasta aan het eten. Het is heus niet zo dat ik de hele tijd culinaire hoogstandjes of iets dergelijks eet.

Ik vind het leuk om te koken, maar ik eet eigenlijk gewoon alles. Wat ik niet eet is vlees en dingen die uit pakjes en zakjes komen. Dus ik eet wel zoveel mogelijk puur van de bron en niet zoveel samengesteld eten. Doordeweeks eet ik weinig suiker, dat bewaar ik voor de Sinner Sunday. Dan eet ik koekjes of een taartje waar lekker veel troep in zit.' 

Wat geef je je kindje te eten?

'Hij is nog net te jong voor vast voedsel,

hij krijgt nu alleen melk. Maar dan haal ik wel een biologische melkpoeder die suiker vrij is. Het enige wat hij in dat kleine lijfje binnen krijgt is dan toch gezond. Daar ben ik wel bewust mee bezig. Als hij straks zijn eerste hapje mag, dan ga ik wel zelf broccoli pureren. Maar ik zal ook heus af en toe eten uit een potje geven.' 

Zijn jullie op weg om de vrouwelijke vorm van

Jamie Oliver te worden?

'Neeee, dat denk ik niet hoor. Hij is zo groot wereldwijd. Wij doen ook maar wat.

Je moet altijd humble blijven. Heel veel mensen maken nu onze recepten en daar zijn we al heel blij mee.' 

Zijn de ouderschapstaken thuis gelijk verdeeld?

'Mijn vriend werkt overdag maar is

’s avonds net zo betrokken als dat ik ben. Dus dat zit wel goed.' 

Hoe ga je om met het onderwerp lijnen?

'Ik lijn zelf eigenlijk nooit. Als je af en toe eet wat je lekker vindt zonder erbij na te denken, denk ik dat je het op andere dagen veel beter volhoudt om gezonder te eten.

Als je nooit eens iets lekkers eet, word je naar mijn mening erg ongelukkig. Soms moet je lekker snoepen. Wij richten ons met de site ook echt op het genieten van makkelijk en gezellig eten, waarbij lijnen geen rol speelt.' 

Met wie zou je weleens willen koken?

'In de foodwereld vind ik Jamie Oliver heel leuk. Ik bewonder wat hij doet, hij is echt een man van de massa. Dat bedoel ik positief.

Hij kan gezond eten en simpele recepten,

bij het grote publiek aan de man brengen.

Dat vind ik heel knap. Dus ik zou wel een keer een eitje willen bakken met Jamie Oliver.' 

Vanaf volgende maand voor het eerst sinds de bevalling weer druk aan het werk…

'Dat is wel spannend. Het is heel dubbel. Aan de ene kant wil ik hem wel 24 uur per dag bij me hebben. Dan denk ik, mijn kindje, niemand kan beter voor hem zorgen dan ik dat doe. Aan de andere kant denk ik, het is ook wel lekker dat ik straks drie dagen in de week lekker mijn eigen plan kan trekken. En effe lekker door kan werken en andere belangrijke dingen kan doen.' 

Wat staat er nog op de agenda voor de komende jaren?

'Zo ver denken we nog niet, we werken een beetje van project naar project. Ons volgende project is ons derde boek, dat komt dit najaar uit. En daarna gaan we weer bedenken wat het volgende zal zijn.' 

Tekst: Evita Lagerwaard

Beeld: Mariët Mons

 

Over Nina de Bruijn

 

30 Jaar

Studeerde Journalistiek aan 

Hogeschool Utrecht en de Erasmus Universiteit Rotterdam 

Komt oorspronkelijk uit Sint Anthonis, woont in Amsterdam 

Vier maanden geleden moeder geworden 

 

Eigenaresse Chicks Love Food 

Foodblog met recepten, recensies en andere foodfun

   ina en ik hebben elkaar een paar jaar geleden ontmoet op de webredactie van een tijdschrift. We hebben toen samengewerkt aan de lancering van een nieuwe website. Daarnaast was zij druk met haar blog, Chicks Love Food. En met succes, want ik zie haar regelmatig voorbij komen in de media. Ze is in mijn ogen een inspiratie voor jonge vrouwen die midden in hun carrière staan. Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met Nina gaat en met het merk dat zij samen met haar vriendin heeft opgebouwd....

N

'Het is heus niet zo dat ik

de hele tijd culinaire hoogstandjes of iets dergelijks eet '

'Dan denk ik, mijn kindje, niemand kan beter voor hem zorgen dan ik dat doe '