• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

Modeshow

Take Back Control

Zaterdag 3 maart 2018 13.00 Almere Centrum

Internationale vrouwendag 

Take Back Control in Almere centrum

Op zaterdag 3 maart is het centrum van Almere de catwalk voor een live modeshow waarbij vrouwen de controle over hun lichaam terugpakken. Online magazine WomenLoveLife en het nieuwe Avanti organiseren deze show samen met lokale ontwerpers.

 

Landelijke primeur
De show start om 13.00 op het stationsplein en zal na een ronde dwars door het centrum eindigen bij het stadhuis, waar wethouder Froukje de Jonge de vlag hijst. Voor het eerst in Nederland zal een speciaal ontworpen vlag worden gehesen op Internationale Vrouwendag.

 

Een vrouw is niet haar lichaam
Het thema van de show is Take Back Control. De ontwerpen zijn geïnspireerd door het lichaam van de vrouw, dat opnieuw onderwerp van het maatschappelijke debat is geworden. De stoffen representeren de culturele diversiteit van onze jonge stad. De modellen hebben alle maten, vormen en kleuren om het teken af te geven dat mode niet gaat om je maten en hoe je eruitziet, maar om hoe je je voelt in je kleren en de kracht die dit je kan geven.

 

Bewustwording is waar her begint
Het doel van de show is om bewustwording te creëren rondom stereotyperende beeldvorming in de media en modewereld en de gevolgen hiervan binnen de samenleving, als het gaat om ongelijke machtsverhoudingen. Naast de kleding worden er speciale kunststukken ontworpen die om het lichaam worden gedragen met een duidelijke boodschap van de ontwerpers.