• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

Opinie

In shock om MeToo shock

Goedgekeurde vernedering

In Nederland worden vrouwen vernederd onder goedkeuring. Kijk alleen al op de wallen, naar die mensenmassa die naar de vrouwen achter de ramen staren. “Het is hun eigen keuze”, wordt er dan gezegd. Alsof dat het minder mensonterend maakt. Als je in dit land je leven wilt laten beëindigen omdat je alleen maar aan het lijden bent, dan mag dit niet. Als je ervoor kiest om jezelf tot op het bot te vernederen, wordt dit toegejuicht onder het mom van liberalisme. Voor het gemak wordt er compleet aan voorbij gegaan dat we de grenzen openzetten voor vrouwenhandel.

En waar zijn alle mannelijke prostituees?   

 

We leren allemaal om vrouwen als seksobject te zien

Er is een heel dorp voor nodig om een kind op te voeden. Voeg daar televisie, internet en social media aan toe en je hebt een kind geleerd dat vrouwen het speeltje van de samenleving zijn. Waarom is het zo moeilijk voor vrouwen om ervoor uit te komen; misschien omdat ze het overal om hun heen zien gebeuren en dit hen leert dat het normaal is.

Waarom vinden mannen het normaal om vrouwen seksueel te benaderen; type in de zoekmachine het woord vrouw in en kijk eens welke afbeeldingen er tevoorschijn komen.

 

De naïeve wereld zoals we deze kennen

Is het écht een schok dat de vele MeToo verhalen nu uitkomen? Ik denk dat de meeste vrouwen wel weten dat het gebeurt en in welke mate. De naïeve andere helft van de wereldbevolking voelt zich voor de verandering nu ongemakkelijk. Nu moeten velen van hen ineens gaan nadenken over hun woorden en daden en mag er ineens zóveel niet meer. De wereld zoals zij deze kennen bestaat ineens niet meer.

 

Bang om een meisje te baren

Er zijn landen waar meisjes ongewenst zijn omdat zij 'zwak' zijn; ze geven de familienaam niet door, kosten meer geld, mogen niet naar school om zichzelf succesvol te ontwikkelen. In Nederland geloven we dat meisjes hetzelfde worden behandeld als jongens. De waarheid is dat mensen hier bang zijn om een meisje ter wereld te brengen. Meisjes zijn kwetsbaar, niet veilig op straat, altijd onder de aandacht bij jongens. We moeten meisjes meer beschermen dan jongens, luidt hier.

 

Meisjes zijn kwetsbaar niet zwak

Kwetsbaar is niet hetzelfde als zwak. Kwetsbaar is als je makkelijker het doelwit bent van ongewenst gedrag, waar je je misschien minder goed tegen kunt weren. Zwak is als je je hormonen niet in bedwang kunt houden en anderen gebruikt om je seksuele frustratie op te botvieren. Bij deze laatste groep horen vrouwen meestal niet.

 

Niet meer ontkennen

Waar zijn we nou het meest over in shock, het feit dat er in deze mate sprake is van seksuele intimidatie en misbruik of het feit dat vrouwen, en enkele mannen, massaal hun ervaring delen waardoor er niets meer te ontkennen valt? Ik ben zelf meer in shock door de shock van vele mensen. Het feit dat Twitter zich vult met reacties van onbegrip zegt dat er nog een lange weg te gaan is.

Tekst: Evita Lagerwaard

'Je leert een kind dat vrouwen het speeltje  van de maatschappij zijn'