• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

Man, strijk je eigen kleren

June 5, 2017

En die van mij ook graag 

 

 

Thuis heb ik weinig te klagen als het gaat om het verdelen van de huishoudelijke taken. Ik hoef niet eens te vragen of mijn vriend bepaalde taken op zich wil nemen, hij doet dit meestal uit zichzelf. Ideaal dus zou je denken. Misschien heeft het geholpen dat hij zes zussen heeft. Van beroep is hij kledingmaker. Hij ontwerpt kleding en maakt deze vervolgens zelf.

Dit betekent dat hij heel veel tijd besteed aan het strijken van kleding.
Dat vindt hij belangrijk. Ik niet.

In mijn volwassen leven heb ik nog nooit een kledingstuk gestreken. Ik had niet eens meer een strijkbout, voordat hij bij mij kwam wonen. Mijn moeder heeft mij vroeger wel leren strijken, zodat als mijn ouders met vakantie waren ik zelf mijn kleren kon strijken. Maar hier heb ik eenmaal op mijzelf wonend nooit meer iets mee gedaan. Ik koop altijd kleren waarvan de stof niet kreukelt en tijdens het ophangen van de was trek ik mijn kleren strak, zodat ze een beetje stijf opdrogen.

Ik ben dus niet zo goed in strijken. Ik ben überhaupt niet goed in de rol van huisvrouw en verzorger, die de maatschappij op een pijnlijke manier in mijn schoenen probeert te schuiven. Het eerste gesprek dat ik dan ook met mijn vriend had - voordat wij officieel een relatie aangingen- was die over kinderen. Het plannen van een gezin is niet mijn eerste prioriteit in het leven. Maar, mocht het er ooit van komen, dan wil ik wel dat het duidelijk is dat ik niet stop met werken en fulltime thuis blijf bij de kinderen. Ik wilde weten hoe mijn vriend hierin stond, om latere teleurstelling te voorkomen. Gelukkig kon hij zich hier in vinden.

Maar om terug te komen op het strijkverhaal. Vandaag kwam ik erachter dat het ook nadelen heeft als je vriend altijd je kleren strijkt! Mijn vriend is dit weekend op familiebezoek in Londen, waar hij vandaan komt. Ik deed de was en bedacht me wat ik morgen naar mijn werk aan wilde doen. Tot mijn schrik zag ik dat het shirt die ik wilde dragen er erg gekreukeld uitzag. Shit!

Niet bij stilgestaan, ik had hem eigenlijk voordat hij weg ging moeten vragen of hij mijn kleren wilde strijken. Want sinds hij mijn kleren strijkt ben ik eraan gewend dat mijn kleding kreukelvrij is en valt het mij op als dit niet zo is.

Dit is overigens nog geen reden om mij er zelf aan te wagen hoor. Ik brand waarschijnlijk een gat in de stof of erger nog, steek het huis in de fik. Morgenavond komt hij weer terug, dan maar even een dagje de tanden op elkaar en hopen dat het niemand opvalt. Ik heb tenslotte jaren lang zo rondgelopen, dus dat ene dagje moet kunnen toch?

 

 

 

Tags:

Please reload

Follow WomenLoveLife
  • Facebook Classic
  • YouTube Social  Icon
Recent Posts

June 13, 2017

June 7, 2017

Please reload