• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

Column

Sportschool typetjes

 

 

 

Al een aantal jaar ben ik trouw lid van de sportschool. Dat betekent dat ik elke maand een bedrag stort op hun rekening. Of ik er elke week ook trouw ben is voor mijzelf ook elke keer een verrassing. Ik weet zeker dat er meer van mijn soort rondlopen. Er lopen trouwens veel meer types rond in de sportschool.

Ik zal beginnen met het type waar ik zelf bij hoor; de social sporter.

Het voornamelijkste doel van mijn sportuurtje is bijkletsen met een vriendin. Door onze drukke levens te combineren met, in onze ogen, een uurtje zweten, houden we toch contact. Twee keer per week hijsen wij ons in sportieve kledij om tijdens wat exercise gezellig te kletsen. Door onze relaxte workout heb ik de tijd om uitgebreid rond te kijken.

De acrobaat. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik zal uitleggen waarom ik ze zo noem. Onze sportschool beschikt over een enorm klimrek dat middenin een grote ruimte staat, tegenover de fietsen waar ik elke maandag op zit. Op dit klimrek zijn oneindig veel oefeningen uit te voeren. Om mijzelf veilig te stellen van eventuele breuken, doe ik ze niet na.

Maar er zijn enkelingen die hierin ondersteboven hangen om sterker te worden.

De vaste klant. Dit spreekt voor zich natuurlijk, de sporter die sportsessies uiterst serieus neemt. Grote spierbundels die niet zijn weg te slaan uit het krachtgedeelte, of hoe noem je dat? Waar alle gewichten staan en (voornamelijk) mannen zich staan uit te sloven voor de spiegels. Je snapt wel wat ik bedoel.

De goede voornemens sporter. Iedere jaar is het weer zover. De sportschool is overladen met nieuwe sporters die geloven in goede voornemens. Persoonlijk heb ik daar helemaal niks mee. Als je iets wilt bereiken kan je daar elk moment mee beginnen, dit hoeft niet perse nadat we 5 miljoen euro de lucht in hebben geknald. Maar goed, de eerste twee maanden van het jaar zijn alle apparaten bezet door nieuwe fanatiekelingen. Waardoor wij helaas genoodzaakt zijn om af en toe eerder te stoppen.

Mocht het jou helemaal niet opvallen dat er zoveel types rondlopen; probeer dan maar eens wat vaker rond te kijken. Het is ontzettend leuk om te zien met welk doel mensen naar de sportschool komen. Daar kan je tenslotte nog wat van leren! Maar of ik volgende week ondersteboven aan een klimrek hang betwijfel ik.

Tekst: Sharona van Wijk