• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

​© 2019 WomenLoveLife | All Rights Reserved

Cultuur

Televisie

Even lekker bijkomen van alle drukte? Reserveer jouw plekje op de bank en zet een grote bak popcorn klaar. Maak daar maar een extra grote

bak van. We hebben voor jou onze favoriete bingewaardige series op een rij gezet én je hoeft je tijdens het kijken niet te irriteren aan seksisme of stereotypering.

Top 5 TvSeries

Must See

De show is gestart in 2012 op Fox en halverwege overgenomen door Hulu, waarop de de finale werd uitgezonden in november 2017. Je kunt genieten van zes seizoenen.

Feminisme    

Culturele diversiteit

Nr. 1    The Mindy Project

De serie is geproduceerd en geschreven door Mindy Kaling, die zelf de hoofdrol speelt als gynaecoloog Mindy Lahiri. Voor deze rol heeft ze een aantal karaktereigenschappen van zichzelf uitvergroot om hier een persoon omheen te creëren die de show hilarisch maakt om naar te kijken, maar evengoed klungelig herkenbaar.

Mindy houdt van romantiek, maar ook van haar carrière. Dit snappen de mannen die ze date niet altijd. The Mindy Project is feminisme op haar best.

Ze noemt de vader van haar kind een bully wanneer hij van haar eist dat ze bij hun baby blijft in plaats van fulltime te werken. Geeft haar kind borstvoeding in de metro en schreeuwt naar mensen die haar vies aankijken. En beschuldigt haar vriend ervan dat hij haar stiekem zwanger probeert te maken.

De show is gestart in 2012 op HBO. De finale werd uitgezonden in april 2017. Je kunt genieten van zes seizoenen.

Feminisme    

Culturele diversiteit

Nr. 2    Girls

In deze serie laat producent en scenarioschrijver Lena Dunham de worsteling van een groep twintigers zien die volwassen worden. Gedurende de seizoenen zie je de karakters groeien. Ook hier speelt de producent de hoofdrol, als Hannah Horvath. 

Zij laat haar feministische kant zien door haar blote en natuurlijke 'niet binnen het sexy-tv-lichaam passende hokje' regelmatig te laten filmen. Vertelt haar vakantiescharrel dat het hebben van zoveel schaamhaar heel normaal is. En spreekt een mannelijke schrijver tegen wie zij opkijkt aan op zijn seksuele gedrag.

De show is gestart in 2016 op USA Network. De finale van het tweede seizoen werd uitgezonden in augustus 2017. En seizoen drie is hoognodig onderweg. Te bekijken via Netflix.

Feminisme    

Culturele diversiteit

Nr. 3    Queen of the South

Deze serie is gebaseerd op de bestseller La Reina Del Sur door Arturo Pérez-Reverte.
Teresa Mendoza, gespeeld door Alice Braga, is op de vlucht voor de baas van de grootse drugsorganisatie in Mexico, nadat zij getuige was van moord. Al snel komt ze ongewild terecht bij Camila Vargas (Veronica Falcón), vrouw van de baas. Hij is duidelijk niet de baas 
over Camilla, die de strijd met hem aangaat om de handel over te nemen. Terwijl Teresa aan het werk is voor Camila, bedenkt ze een manier om te vluchten. En dat brengt haar opnieuw in levensgevaar. 

Dit is een serie die je niet af kunt zetten en waar je zo doorheen bent. Tussen de spanningen door is er plaats voor enige romantiek, waarbij de vrouw het voor het zeggen heeft. Het feminisme schijnt door de twee vrouwelijke hoofdpersonages heen, die de strijd met elkaar aangaan. De mannen zijn daarbij vergeleken geen partij en staan aan de zijlijn. Teresa houdt er wel nog een aantal normen en waarden op na, terwijl Camila een gewetenloos monster is.   

Nr. 4    Being Mary Jane

Deze serie, gecreëerd door Mara Brock Akil, laat het leven zien van Mary Jane Paul die wordt gespeeld door Gabrielle Union. Een leven dat draait om carrière maken, het vinden van een betrouwbare man en de zorgen en drama die haar familie met zich meebrengt.  

Samen met collega Kara Lunch (Lisa Vidal), vecht ze voor haar positie binnen het netwerk waar hun actualiteitenshow wordt uitgezonden. Ze heeft een eigen agenda als het gaat om de onderwerpen die er tijdens de show worden besproken en dat klikt niet altijd met die van de producenten. Tegelijkertijd probeert ze zich los te maken van haar ex en op zichzelf te zijn. Haar hele huis hangt vol met post-it's waar ze quote's op schrijft, om zichzelf te blijven motiveren.

De nodige drama komt voorbij in de serie, waardoor het soms wat zwaar is en wenselijk kan zijn om na een paar afleveringen een korte pauze te houden.

Die kun je opvullen met The Mindy Project of Girls ;)   

Nr. 5    Quantico

De serie wordt geproduceerd en geschreven door Joshua Safran, een actieve voorstander van vrouwenrechten. De hoofdrol, Alex Parrish, wordt gespeeld door Pryanka Chopra. 

Alex wordt zonder dat haar moeder dit weet getraind als FBI agent. Wanneer er een terroristische aanval wordt gepleegd, is Alex hoofdverdachte. Om haar naam te zuiveren, doet ze er alles aan om uit te zoeken wie erachter zit. 

Een actieserie waarin iedereen verdacht is, het niet nodig is vrouwen te ontzien in het gevecht, je steeds op het verkeerde been wordt gezet.

Heden en verleden worden afgewisseld per scène, waardoor je oplettend blijft kijken. 

Opvallend is de culturele diversiteit in de cast, die weinig tot geen rol speelt in het dialoog van de serie. 

De show is gestart in 2013 op BET. Seizoen vier is geëindigd in september 2017. De finale van de show komt in 2018 uit als twee uur-durende film. 

Feminisme    

Culturele diversiteit

De show is gestart in 2015 op ABC. Seizoen twee is geëindigd in mei 2017. Seizoen drie is in de maak.

Feminisme    

Culturele diversiteit